Poporodni pregled – več informacij

Poporodni FizioMama pregled je tvoja osnova za mirno poporodno obdobje. Če bo tvoj porod gladek in brez poškodb, zgodnje poporodno okrevanje pa odlično, ti bo poporodni FizioMama pregled pomagal v odločitvi o začetku in izbiri primerne poporodne vadbe.

V primeru, da boš po porodu opažala izzive: bolečine v spolnosti ali ob gibanju, diastazo, uhajanje urina ali ostanke blata na hlačkah, spremenjene občutke v nožnici ali se spraševala „če je vse to normalno“, ti bo poporodni FizioMama pregled pomagal k povezanosti s tvojim telesom in oceni, katere korake narediti takoj in kateri lahko počakajo. V kolikor boš imela poškodbo presredka, ti bo poporodni FizioMama pregled poleg zapisanega pomagal, da za svoje medenično poskrbiš in njegovega celjenja ter rehabilitacije ne prepustiš naključju.

Poporodni FizioMama pregled je za ženske, ki svoje telo in poporodno okrevanje vidijo kot naložbo v prihodnost, zato izberejo preventivo. Za tiste, ki rešitev in odgovorov na vprašanja ne iščejo v viralnih objavah na socialnih omrežjih, ampak vedo, da je njihova aktivnost ključ do dolgoročnega in trajnega uspeha. Poporodni FizioMama pregled je tudi za ženske, ki po porodu opažajo telesne posledice, ki zmanjšujejo njihovo kakovost življenja, ki že opažajo bolečine, strah pred spolnostjo, uhajanje urina ali spremenjen občutek v nožnici.

Poporodni FizioMama pregled je tvoja odskočna deska, tvoj trampolin, da poporodno rehabilitacijo prilagodiš sebi in svojim potrebam ter je ne potisneš na stranski tir. Da svojemu telesu rečeš „Da“.

Poporodni FizioMama pregled sem ustvarila, da ti pomagam prelomiti led in se posvetiti sebi. V primeru, da opažaš izzive, da ti ponudim možnost drugačnega (ali drugega) pogleda in možnost, da svojo rehabilitacijo oblikuješ aktivno, kot kompetentna soodločevalka, po svoji meri.

Poporodni FizioMama pregled je najmanjša enota poporodne obravnave, ki naj bi bila dostopna vsem. Omogoča ti kompetentno sodelovanje v procesu rehabilitacije in zavestne odločitve, da svojega medeničnega dna ne prepustiš naključju.

Poporodni FizioMama pregled ima ceno 260 €. Poteka na izbrani lokaciji, do katere se pripeljem iz Kamnika. Zato tej ceni prištejem tudi potne stroške v obe smeri po obračunu 0,43 € / km.

Poporodni FizioMama pregled je sestavljen iz dveh delov v skupnem trajanju 3 ur. Začneva s spletnim posvetom, ki traja eno uro. Tekom posveta se dogovoriva o obsegu in ciljih poporodnega pregleda ter izbereva zate primeren datum. Obravnava na domu, ki vsebuje zaporedje testiranj, terapijo in svetovanje, nato traja dve uri. Poporodni pregled opraviva po ginekološkem pregledu, najoptimalneje okoli 6-8 tednov po porodu.

Kaj takrat z dojenčkom? Običajno uspeva izbrati tako uro, da ob podoju tvoj dojenček pregled mirno prespi. Če te zanima sama izvedba ali imaš pomisleke, mi jih prosim zaupaj.

Zakaj poporodni pregled | Ali naj obiščem fizioterapevtko medeničnega dna?