Želim posvet | Začni tukaj | Aktualno | Inkontinenca | Za nosečnice | Po porodu | Želim prejemati Novičke

Poporodni pregled – več informacij

Čeprav sem zelo odprte narave, mi je dal pregled kar misliti, kako malo vemo ženske o svojem telesu. Takšni pregledi bi morali biti,tako kot pregled pri ginekologu, nekaj rednega, saj zdravje naše nožnice ni samo v uravnovešeni flori, ampak tudi v njeni moči. Zaradi prej napačno naučenih vaj, sem imela pred pregledom odpor do vaj za mišice medeničnega dna (aka keglove vaje), zato jih nisem marala izvajati. Tokrat pa sem dobila personalizirana navodila za vaje, ki vem da so primerne mojem (poporodnem x3) stanju. Pregled ni noben bav-bav ;), Anna je zelo profesionalna a hkrati tako prijazna, da ta zelo intimen in pomemben pregled opraviš lahkotno,
kot eno kavico s kolegico. Priporočam! Sploh tistim, ki se pripravljate na nosečnost,
ste noseče in tistim, ki ste že rodile.
” – Martina

Poporodni FizioMama pregled je tvoja osnova za mirno poporodno obdobje. Če bo tvoj porod gladek in brez poškodb, zgodnje poporodno okrevanje pa odlično, ti bo poporodni FizioMama pregled pomagal v odločitvi o začetku in izbiri primerne poporodne vadbe.

V primeru, da boš po porodu opažala izzive: bolečine v spolnosti ali ob gibanju, diastazo, uhajanje urina ali ostanke blata na hlačkah, spremenjene občutke v nožnici ali se spraševala „če je vse to normalno“, ti bo poporodni FizioMama pregled pomagal k povezanosti s tvojim telesom in oceni, katere korake narediti takoj in kateri lahko počakajo. V kolikor boš imela poškodbo presredka, ti bo poporodni FizioMama pregled poleg zapisanega pomagal, da za svoje medenično poskrbiš in njegovega celjenja ter rehabilitacije ne prepustiš naključju.

Poporodni FizioMama pregled je za ženske, ki svoje telo in poporodno okrevanje vidijo kot naložbo v prihodnost, zato izberejo preventivo. Za tiste, ki rešitev in odgovorov na vprašanja ne iščejo v viralnih objavah na socialnih omrežjih, ampak vedo, da je njihova aktivnost ključ do dolgoročnega in trajnega uspeha. Poporodni FizioMama pregled je tudi za ženske, ki po porodu opažajo telesne posledice, ki zmanjšujejo njihovo kakovost življenja, ki že opažajo bolečine, strah pred spolnostjo, uhajanje urina ali spremenjen občutek v nožnici.

Hvala, ker ste me naučili poslušat svoje telo! Hvala za vse znanje, ki ste mi ga dali!
Pri vas sem dobila veliko več, kot sem pričakovala.
” – M. M.

Poporodni FizioMama pregled je tvoja odskočna deska, tvoj trampolin, da poporodno rehabilitacijo prilagodiš sebi in svojim potrebam ter je ne potisneš na stranski tir. Da svojemu telesu rečeš „Da“.

Poporodni FizioMama pregled sem ustvarila, da ti pomagam prelomiti led in se posvetiti sebi. V primeru, da opažaš izzive, da ti ponudim možnost drugačnega (ali drugega) pogleda in možnost, da svojo rehabilitacijo oblikuješ aktivno, kot kompetentna soodločevalka, po svoji meri.

Navdušena sem. Mislim, da bi morala vsaka ženska na tak pregled po porodu. Veliko mi pomeni, da se lahko pogovarjam s specialistom, ki mi zna odgovoriti na konkretna vprašanja/težave (zdravniki ponavadi hitro odslovijo s “to je normalno”, pa sam čutiš da ni čisto v redu). Pred srečanjem z fizioterapevtko Anno sem bila še vedno razočarana nad sabo zaradi epiziotomije in v skrbi zaradi morebitnih posledic in tem, da bom pač “naslednjič tud rezana”. Pa me je pregled popolnoma pomiril. Zelo pomembno mi je, da razumem kaj se mi dogaja in gospa Anna je z mano delila svoje obširno znanje. Hvaležna sem, da si nekdo vzame čas in se mi posveti, kot da sem najpomembnejša stranka. Poleg tega sem dobila veliko novih in koristih informacij.
Anna se tudi tako naravno in sproščeno pogovarja o spolnosti. (Ja, MMD so pomembne pri seksu in po porodu je vse zelo drugače.) Niti za trenutek nisem pomislila, da bi mi bilo nerodno. Čutila sem spoštovanje. In tudi sam pregled je bil prav prijeten; ko bi ginekologi imeli pol toliko občutka pri vaginalnih pregledih…
Tako pomirjena sem odšla s pregleda; z novim znanjem in usmeritvami. In res, res priporočam mamicam, da izvejo kaj je “minus 1” in s katero mišico potisneš/rodiš otročka. Wow! Kako lažje bi nam bilo, če bi me, ženske, že kot punce spoznale mišice medeničnega dna. Priporočam. Vsem.
” – Ema

Poporodni FizioMama pregled je najmanjša enota poporodne obravnave, ki naj bi bila dostopna vsem. Omogoča ti kompetentno sodelovanje v procesu rehabilitacije in zavestne odločitve, da svojega medeničnega dna ne prepustiš naključju.

Poporodni FizioMama pregled ima ceno 260 €. Poteka na izbrani lokaciji, do katere se pripeljem iz Kamnika. Zato tej ceni prištejem tudi potne stroške v obe smeri po obračunu 0,43 € / km.

Poporodni FizioMama pregled je sestavljen iz dveh delov v skupnem trajanju 3 ur. Začneva s spletnim posvetom, ki traja eno uro. Tekom posveta se dogovoriva o obsegu in ciljih poporodnega pregleda ter izbereva zate primeren datum. Obravnava na domu, ki vsebuje zaporedje testiranj, terapijo in svetovanje, nato traja dve uri. Poporodni pregled opraviva po ginekološkem pregledu, najoptimalneje okoli 6-8 tednov po porodu.

Kaj takrat z dojenčkom? Običajno uspeva izbrati tako uro, da ob podoju tvoj dojenček pregled mirno prespi. Če te zanima sama izvedba ali imaš pomisleke, mi jih prosim zaupaj.

Zakaj poporodni pregled | Ali naj obiščem fizioterapevtko medeničnega dna?