Želim posvet | Začni tukaj | Aktualno | Inkontinenca | Za nosečnice | Po porodu | Želim prejemati Novičke

Po porodu

Enkrat po porodu, vedno v poporodnem telesu. Ne glede na to, ali si to stran našla en dan, en mesec, eno leto ali deset let po porodu, dobrodošla. Ni prepozno, da spoznaš in vzljubiš svoje poporodno telo. Tudi prezgodaj ni.

Kaj se spremeni po porodu | Poporodni paket Telesni jaz | Poporodni pregled
Čeprav je pregled zelo intimne narave, vse skupaj poteka zelo sproščeno, ker mi je Anna prej vse razložila in sem prišla pripravljena. Zdaj res dobro vem, kako se pravilno aktivira MD in sem tudi pomirjena, ker se je po porodu vse postavilo na pravo mesto, s pravilno vadbo pa bom mišice tudi okrepila in lahko mirno začela še z drugimi športnimi aktivnostmi. Priporočam prav vsem mamicam po porodu!” – N. H.
“Navdušena sem. Mislim, da bi morala vsaka ženska na tak pregled po porodu. Veliko mi pomeni, da se lahko pogovarjam s specialistom, ki mi zna odgovoriti na konkretna vprašanja/težave (zdravniki ponavadi hitro odslovijo s “to je normalno”, pa sam čutiš da ni čisto v redu). Pred srečanjem z fizioterapevtko Anno sem bila še vedno razočarana nad sabo zaradi epiziotomije in v skrbi zaradi morebitnih posledic in tem, da bom pač “naslednjič tud rezana”. Pa me je pregled popolnoma pomiril. Zelo pomembno mi je, da razumem kaj se mi dogaja in gospa Anna je z mano delila svoje obširno znanje. Hvaležna sem, da si nekdo vzame čas in se mi posveti, kot da sem najpomembnejša stranka. Poleg tega sem dobila veliko novih in koristih informacij. “Anna se tudi tako naravno in sproščeno pogovarja o spolnosti. (Ja, MMD so pomembne pri seksu in po porodu je vse zelo drugače.) Niti za trenutek nisem pomislila, da bi mi bilo nerodno. Čutila sem spoštovanje. In tudi sam pregled je bil prav prijeten; ko bi ginekologi imeli pol toliko občutka pri vaginalnih pregledih… Tako pomirjena sem odšla s pregleda; z novim znanjem in usmeritvami. In res, res priporočam mamicam, da izvejo kaj je “minus 1″ in s katero mišico potisneš/rodiš otročka. Wow! Kako lažje bi nam bilo, če bi me, ženske, že kot punce spoznale mišice medeničnega dna. Priporočam. Vsem.” – Ema