Želim posvet | Začni tukaj | Aktualno | Inkontinenca | Za nosečnice | Po porodu | Želim prejemati Novičke

Poporodni pregled

V času nosečnosti sem ti na voljo s pripravo na iztis in paketom za nosečnico. Če si že po porodu je tvoj prvi korak odločitev za poporodni pregled.

Po drugem porodu sem imela težave z medeničnim dnom. Ker nisem vedela, kje in kako naj se lotim, sem kontaktirala Anno. Prijazna, strokovna, natančna in srčna oseba, ki me je pomirila in mi svetovala kako naprej. Res priporočam.” – K. B.

FizioMama poporodni pregled je specialistični fizioterapevtski pregled* namenjen poporodnemu stanju. Začneva ga s spletnim pogovorom in se dogovoriva o ciljih in vprašanjih, na katera si s testiranji želiva odgovoriti. Pogledava tvojo držo in gibljivost. Oceniva trebušno steno in to ne zgolj s testom dviga glave. Testirava poporodne vzorce, ki morda še ostajajo v medenici. V kolikor si rodila s carskim rezom, oceniva brazgotino. Posebno nežno pozornost nameniva mišicam medeničnega dna in njihovim potrebam. Sicer je pregled najbolj vezan na tvoje poporodne potrebe in opažanja ter hkrati je obsežen in natančen pregled telesnih sistemov in uspešnosti spontane zgodnje poporodne rehabilitacije.

*Opisan je potek pregleda, v kolikor ni večjih odstopanj ali specifičnih potreb. Vsebina pregleda se prilagaja stanju in potrebam stranke v obsegu 120-minutne obravnave. Poporodni pregled ocenjuje trenutno stanje in ne napoveduje izidov v prihodnje. V kolikor bo potrebna dodatna obravnava, te o tem informiram in predstavim možnosti, ki so na voljo tudi izven moje prakse. Poporodni pregled ni vstopna točka za začetek teka ali druge intenzivne vadbe. V primeru, da opažaš težave je poporodni pregled prvi pregled, od katerega začneva, ne cilj obravnave.

Morda razmišljaš, da vse to oceni ginekolog na poporodnem pregledu? Morda si že investirala v katerega od poporodnih spletnih programov? Morda misel na fizioterapevtski poporodni pregled odlagaš stran, češ, itak se bo nekaj našlo in se ne bo končalo na enem pregledu?

Vse to razumem in sem slišala že prej. In velikokrat, če ne vedno, sem slišala tudi, da „zakaj se za FizioMama pregled nisem odločila takoj“. FizioMama poporodni pregled je popolnoma drugačen pregled od ginekološkega in ga dopolnjuje. Je krasna vstopna točka v spletne in druge poporodne programe, ker pogledava, kaj tvoje telo potrebuje in zmore. Testirava, ne predvidevava. In seveda, v kolikor potrebuje tvoje telo pomoč ali prilagoditev, ti jo pomagam izbrati.

Mar ni bolje, da veš, kakšno je tvoje telo, namesto da misel nase potiskaš stran? Kako hudo mora biti, preden se odločiš preveriti, kaj tvoje telo potrebuje? Poporodni pregled je namreč prav to: oceniti stanje. Če si več kot 6 tednov po porodu poglej: poporodni paket.

Več o poporodnem FizioMama pregledu

Ali naj obiščem fizioterapevtko medeničnega dna?