Pravila sodelovanja

Zelo se veselim, da ste izbrali sodelovati z mano. Z vsemi močmi si prizadevam za varno, kakovostno in na vas osredotočeno fizioterapevtsko obravnavo, ki jo nudim na način, ki upošteva zavedanje o neželenih in travmatičnih dogodkih. Bio-psiho-socialni model obravnave temelji na vaši pravici in odgovornosti do samostojnega odločanja in izvajanja skrbi za zdravje, zato sta vaša izbira in informirana odločitev prioriteta, ki ji namenim precejšnjo pozornost.

Zaupanje je dvostranski in dvosmerni proces, nujen za uspešno obravnavo. Prosim vas, da svoja vprašanja, pomisleke in dvome naslovite name čim prej. To je del vaše odgovornosti za uspeh sodelovanja in vaše obravnave. Vprašanja in pojasnila lahko smiselno in strokovno naslovim do 3 delovne dni po obravnavi ter nato ob naslednjem srečanju (spletnem ali v živo).

Na sporočila in klice, razen v primeru porodnega spremstva, sem dosegljiva od ponedeljka do petka, med 9:00 in 15:00 uro. V kolikor me pokličete kasneje, se vam bom poizkusila javiti, vendar tega ne morem zagotoviti. Med obravnavami na klice ne odgovarjam. Pokličem nazaj najkasneje naslednji delovni dan. Na elektronska sporočila odgovorim med delavniki praviloma v 24 urah.

Življenje je proces, na katerega nimamo vedno vpliva. Vendar so medsebojni dogovori pomemben gradnik strokovnega fizioterapvtskega procesa. Zato vas prosim, da me o želji po spremembni dogovorjenega termina obvestite kar se da hitro, najmanj 24 ur pred predvideno obravnavo. Spremembe dogovorjenih terminov v manj kot 24 urah pred obravnavo, ki so rezultat slabega razpoloženja ali pomanjkanja želje, čeprav jih razumem in spoštujem, ne gradijo dobrega odnosa.

Dogovorjena ura obravnave na domu pomeni prihod 15 minut prej ali po določeni uri, odvisno od razmer na cesti. Trajanje ure se začne ob dejanskem začetku obravnave. V kolikor obtičim v zastoju, vas o tem obvestim takoj. Prosim vas, da naslednjih opravkov ne načrtujete takoj po obravnavi, v kolikor bi jo zaradi pomembnih okoliščin potrebovali podaljšati ali začeti nekoliko kasneje.

En dan pred načrtovano obravnavo na domu vam pošljem sporočilo s prošnjo po potrditvi dogovora. V kolikor dogovor potrdite, bo naknadna sprememba termina pomenila vaše plačilo vrednosti potnih stroškov v celoti. V kolikor na sporočilo ne odgovorite, bom razumela, da sodelovanje prekinjate. Zavezujete se, da poravnate vse do takrat opravljene storitve in posvete ter v primeru želje po ponovnem sodelovanju pokrijete vrednost termina, ki je bil rezerviran za vas (brez potnih stroškov).

V vsakem trenutku imate pravico storitev odpovedati oz. rezervacijo termina preklicati 3 delovne dni pred dogovorjenim terminom. V kolikor je ta čas krajši se zavezujete pokriti vrednost termina, ki je bil rezerviran za vas (spletni posvet / obravnava na domu) brez doplačila potnih stroškov.

Fizioterapevtka ne postavljam medicinskih diagnoz in ne pišem izvidov. Zapiski dogovorjenega programa samostojne domače obravnave so vaša pravica in odgovornost. V kolikor želite pisno fizioterapevtsko poročilo, me o tem obvestite ob rezervaciji obravnave. Priprava poročila je ovrednotena kot 25 € za vsako fizioterapevtsko obravnavo. V kolikor boste poročilo zahtevali naknadno, vam ga pripravim do 7 delovnih dni po obravnavi v ceni 35 € in vam ga pošljem po pošti. Po tem času naknadna priprava poročila ni možna.

Moj cilj je optimalna izraba našega skupnega časa. Pogovor in navodila so sestavni del fizioterapevtske obravnave, zato se vštevajo v čas obravnave. V kolikor imate več vprašanj, se dogovoriva o dodatnem, namenskem svetovanju, ker je pomembno, da imate vse informacije, ki jih potrebujete.

Vaš uspeh je odvisen od vas. Pomagam vam s fizioterapevtkimi metodami in tehnikami, da dosežete želene učinke. Prenos nasvetov in njihova uporaba v vsakdanjem življenju je vaša odgovornost. Vaša pravica in dolžnost sta tudi beleženje in spremljanje vaših telesnih odzivov. Dogovorjen čas med obravnavami pomeni del obravnave. V kolikor se odločite ta čas podaljšati ali vsebino dogovora prilagoditi po svojem, se zavedate, da to ni del sodelovanja. V kolikor je čas med obravnavami daljši od 12 mesecev oziroma ob pojavu novih težav ali diagnoz se zavedate, da z obravnavo začnemo od prvega posveta, saj ta sprememba ne more biti nadaljevanje obravnave.

Rezervacija termina pomeni, da ste seznanjeni s temi pravili in jih sprejemate. V kolikor ste v dvomih ali imate vprašanja glede zapisanega, vse to brez zadržkov naslovite name.

Glede spletnih tečajev veljajo sledeča pravila:
1/ Vsebina nakupa je tečaj, opisan na prijavni strani, v navedenem časovnem obdobju.
2/ Nakup velja za eno osebo. Z nakupom pridobite osebni dostop za uporabo vseh komponent tečaja. Deljenje vsebin ali njihovih delov z drugimi, v kakršnikoli obliki ali obsegu, brezplačno ali plačljivo, ni dovoljeno.
3/ Ne morem zagotoviti kakršnegakoli rezultata, ki je posledica nakupa, saj je od vas odvisno, če in kako boste uporabljali informacije, nasvete in strategije iz tega tečaja.
4/ Investicija v nakup tečaja je dokončna in ni vračljiva. Prosim, da opravite premišljen nakup. Čeprav imate pravico do vračila denarja v 8 dneh od nakupa, v kolikor do tečaja niste prejeli dostopa, so ti postopki zamudni. Če ste v dvomih, ne kupite tečaja, ampak mi pišite z vprašanji ali dvomi.

Dodatna pravila poslovanja in vse v zvezi z drugimi pomembnimi določili in obveznostmi na strani mene in vas najdete na povezavi: splošni pogoji. Z rezervacijo obravnave ali posveta ter z nakupom spletnega tečaja potrjujete, da ste s temi pogoji seznanjeni in jih sprejemate.

Za vse dodatne informacije sem na voljo na elektronskem naslovu: info@fiziomama.si

Veselim se sodelovanja z vami in vaših uspehov,
Anna Bogacz-Udovč, dip. fiziot.