Želim posvet | Začni tukaj | Aktualno | Inkontinenca | Za nosečnice | Po porodu | Želim prejemati Novičke

Paket za nosečnice

Ni skrivnost, da obožujem delo z nosečnicami. Natančneje obožujem priprave na porod. In iz priprav na porod mi je najbolj pri srcu priprava na iztis. Čeprav je priprav na porod in šol za starše že precej na trgu, je moja specialnost in specifika združena okrog gesla: Ne prepusti svojega medeničnega dna naključju.

A sama priprava na iztis ni vedno dovolj. Zato sem oblikovala Nosečniški paket FizioMama, ki ti pomaga prebrano prenesti v prakso. Osnovna enota mojih specialističnih znanj in izkušenj v koščku, ki ti je dostopen ne glede na to, ali se pripravljaš na porod v porodnišnici ali doma. Ne glede na to, ali boš imela ob sebi spremljevalko, ali ne.

Nosečniški paket FizioMama je paket 3 srečanj in vsebuje: nosečniško obravnavo (idealno med 28. in 34. tednom nosečnosti), pripravo na iztis (v dopolnjenem 36. tednu nosečnosti) in poporodni FizioMama pregled. Nanj se lahko naročiš preko spodnjega obrazca:

Nosečniška obravnava: Kaj potrebuje tvoje telo in kakšno zgodbo govori
Testirajva, ne ugibajva. Poglejva, kako se giblješ. Oceniva, kje tvoje telo kaže, da potrebuje pomoč. Najdiva tvoje močne točke in sisteme, pomagajva tistim, ki to potrebujejo. To je preventivni* nosečniški fizioterapevtski pregled, kjer testirava diastazo, medenico, dihanje. Izbereva do 5 vaj, ki jih lahko varno delaš do poroda in po njem ter se prepričava, da so vse spremembe, ki jih v telesu opažaš le fiziološke posledice nosečnosti.
Želiš zgolj to obravnavo kot svoj prvi pregled? Zapiši v sporočilu ob naročilu na prvi pregled.
*Primeren je tudi v kolikor opažaš prekomerne spremembe v svojem telesu kot so diastaza, prolaps, uhajanje urina in podobno.

Priprava na iztis: Jasne strategije za iztis, ki ti bodo vedno na voljo
Priprava na iztis je moja avtorska specialistična fizioterapevtska obravnava. Izkazala se je za nepogrešljiv korak pri gradnji zavedanja in koordinacije tvojega medeničnega dna. Zato je našla svoje varno in pomembno mesto v moji ponudbi za nosečnico, ki je namenjena preprečevanju poškodb presredka.
Želiš zgolj pripravo na iztis? Zapiši v sporočilu ob naročilu na pregled.

Anna, toliko žensk je pred mano že rodilo.

Osebje v porodnišnici je usposobljeno, da mi pomaga pri iztisu.

Rodila bom doma, moje telo pozna pot.“

Vse to je res. In imaš pravico do informirane odločitve. Ker informirane odločitve ne moreš sprejeti, če ne veš, kaj je na voljo, ti predstavljam pripravo na iztis.

Z njo boš vedela, da imaš na voljo jasne, konkretne in preverjene strategije nadzora in koordinacije medeničnega dna. Ki si jih trenirala. Ki jih dodaš kot vadbeno rutino. Ki so tvoje. Neodvisne od okolja. In na njih lahko gradiš naprej. In se ne rabiš spraševati, ali keglove v nosečnosti preprečijo dobro lego otroka in mu morebiti otežkočijo izhod. Ne rabiš skrbeti za položaj telesa v vsakem delu poroda, saj veš, kako ga poslušati.

Poporodni fizioterapevtski pregled: Zgodnja rehabilitacija in jasni napotki, kaj zdaj
Porod ni konec izzivov za tvoje medenično dno. Porod je le korak v rehabilitaciji medeničnega dna. Zato je poporodni fizioterapevtski pregled za vsako žensko s strokovnega vidika ključen.

Anna, kako poporodni pregled ključen?“

Mar ni namen porodne priprave zlasti preprečevanje poškodb med porodom?“

Zakaj zraven še poporodni pregled, če ga imam že pri ginekologu?“

Vem, velikokrat mislimo, da je poporodni ginekološki pregled tisti, ki pokrije vse potrebno, ker smo tako navajene. A FizioMama poporodni pregled je POPOLNOMA drugačen pregled kot ginekološki.
Poznava se, torej lahko govoriš mirno, odkrito in brez sramu. Pogledava, kako se telo odziva na poporodne spremembe, kje potrebuje pomoč, katere vaje so ključne zate v tem trenutku. Bo potrebno kaj več za tvojo trebušno steno? Kako je z mišicami medeničnega dna? Je morda kje napetost? So morda raztegnjene in potrebujejo več vzpodbude? Kaj izbrati kot prvi korak in kako se vsega tega lotiti? Ali si pripravljena na spletni program?
Potrebuješ zgolj poporodni pregled? Zapiši v sporočilu ob naročilu na pregled.

Zakaj v poplavi ponudb izbrati prav to? Zato, ker deluje. Zato, ker vsaka investicija vase je naložba. Zato, ker raje vlagaš vase za “vsak slučaj”, kot da si očitaš, da “nisi vedela”. Zato, da veš, da nisi sama. Da pomoč obstaja.

Opisana ponudba je osnova obporodne fizioterapevtske preventive. Pokaže morebitna odstopanja in potrebe po dodatnih obravnavah. V tem primeru ti svetujem, kako najbolj učinkovito vijugati skozi iskanje informacij in obravnave ter obravnavo „na napotnico“ po potrebi obogatiti z dodatnimi metodami ali tehnikami.

Dodatno ti ta paket nudi pomoč, ki ti pokaže, da je vse, kar potrebuješ že v tebi. Da je najboljše telo ravno to, v katerem živiš. In da je ravno tvoja zgodba, tvoja izkušnja, vir tvoje moči. Ne glede na to, iz kje izhajaš, ne glede na tvojo telesno zgodbo.

FizioMama, kot fizioterapevtka s specialnimi znanji obravnave medeničnega dna sem tvoja zaveznica, da se ti bo vse, kar narediš v nosečnosti, obrestovalo med porodom in po njem. Moje večletne izkušnje intenzivnega dela na ožjem strokovnem področju obravnave medeničnega dna mi omogočajo, da ti ponudim svoje specialistično znanje za tvojo osebno situacijo.

Več o paketu za nosečnico | 3 napotki za nosečnico

Hvala vam za odlično poporodno obravnavo. Res se vidi, da svoje delo opravljate s srcem in da imate na tem področju ogromno znanja.” – Janja

Želiš začeti? Stopiva na pot odkrivanja moči in zmogljivosti tvojega telesa.