Želim posvet | Začni tukaj | Aktualno | Inkontinenca | Za nosečnice | Po porodu | Želim prejemati Novičke

FizioMama obravnava – komu je namenjena

Ženskam, ki želijo odločati o svojih možnostih v času nosečnosti in ko opažaš težave v področju medeničnega dna.
Želim ti pomagati, da svoje potrebe, želje, dosedanje znanje, izkušnje in predstave opišeš, ovrednotiš, osvetliš z več zornih kotov in izbereš pot njihove uresničitve. Imaš občutek, da si ‘začetnica’ in, da je podatkov preveč? Ne veš, kako se lotiti raziskovanja svojih možnosti oz. ne veš, da jih imaš?
Uvidi, da si vredna, in bodi neustavljiva.

Športnicam in drugim ženskam, ki jim je telo inštrument.
Si športnica, pevka, plesalka, igralka, manekenka, fotomodel, trenerka, vaditeljica? Si preprosto nekdo, ki na svoje telo gleda kot na inštrument, ki ji omogoča izražanje, udejstvovanje, doseganje ciljev in sanj? Želiš, da ga nosečnost, porod in poporodno obdobje uglasi s tvojo novo potjo?
Še naprej bodi neustavljiva.

Ženskam, ki spadajo v rizične skupine, vendar ne želijo vnaprejšnje bolezenske označbe.
Imaš nosečniško sladkorno bolezen, bolečino v križu in/ali medeničnem obroču, tvoj trebuh je dobil ‘čuden videz’ in neko grbo na sredini? Mogoče imaš astmo, okvaro vida, prekomerno ali prenizko telesno maso? Si predhodno rodila s carskim rezom ali s poškodbo presredka? Imaš diagnozo prolaps in strah te je, da bosta nosečnost in naslednji porod stanje le poslabšala? Želiš čas nosečnosti preživeti sproščeno in v vzdušju krepitve in priprave telesa na izziv poroda, ki ti bo omogočil kar se da dobro izhodišče za poporodno rehabilitacijo?
Postani neustavljiva.

Ženskam, ki imajo za seboj porodno izkušnjo, ki jo želijo tokrat izboljšati.
Na porod se lahko pripraviš. Svoje medenično dni in presredek lahko pripraviš na iztis. Porod te lahko okrepi in povabi k ljubeči pozornosti telesu.
Ženska je neustavljiva, ko uvidi, da ji pripada več.

Ženskam, ki želijo individualizirane, strokovne, varne in povezovalne obravnave, ki upošteva interdisciplinarni pristop in kontinuiteto.
Ponujam celostno, osebno in varno fizioterapevtsko oskrbo družin v času nosečnosti, poroda in v poporodnem obdobju, ki temelji na iskanju optimalnih vzpodbud za doseganja telesnega ravnovesja. Fiziološke spremembe, ki so jim ženska telesa podvržena v času nosečnosti in po njem, ter njihove posledice obravnavam v luči telesnega jaza in vseh silnic, ki nanj vplivajo. Ponudim razumevanje telesnega stanja, vzrokov in povezav ter obravnavo le-teh z uporabo fizioterapevtskih metod in tehnik za doseganje in ohranjanje ravnovesja, kar vodi v varno in učinkovito gibanje.